Wat kost een maatpak?

Wanneer je op zoek bent naar een kostuum op maat stel je jezelf vast de vraag: 'Wat kost een maatpak?'.
Een eenvoudig antwoord geven hierop is niet evident. De kostprijs van een maatpak is sterk verschillend van de keuzes die je maakt.

Een eerste belangrijke factor is de keuze van stof. Bij House Of Tailors heb je de keuze uit meer dan 5000 stoffen van de meest iconische stoffenhuizen. Die keuze zal dus sterk bepalend zijn voor de prijs. In een tweed stof zit er meer wol verwerkt, waardoor de stof iets duurder is. Wanneer er zijde in de stof verwerkt zit zal de prijs ook duurder zijn.

Een tweede belangrijke factor voor de prijs van het maatpak is de maakwijze. Welke canvas wordt er gebruikt, ga je voor een gevoerde of niet-gevoerde blazer, een 'formele' of 'casual' maakwijze, enz.

Een laatste factor die de prijs kan beïnvloeden zijn bepaalde keuzes in de details. Zo kan een bepaalde voering of stitching zorgen voor een meerprijs. Uiteraard zullen deze keuzes niet doorwegen op de uiteindelijke prijs.

Om je een beter beeld te kunnen geven over de mogelijkheden en verschillende stoffen, zetten we enkele stoffen(huizen) op een rij.

Italiaanse House Fabrics

Onze House Fabrics zijn een collectie aan stoffen die we inkopen bij verschillende Italiaanse stoffenhuizen zoals Drago, Loro Piana, Ermenegildo Zegna, Vitale Barberis Canonico,... Dit is een mooie en ruime selectie die we kiezen volgens de komende trends en ze bevatten ook echte 'doordragers'.
Omdat we deze stoffen in het atelier op stock hebben, is het mogelijk om jouw maatpak op 4 a 5 weken klaar te hebben na opmeting.
De stoffen in deze 'House Collectie' zijn hoofdzakelijk blauwe, grijze, bruine en groene tinten. 2 maal per jaar vullen we de collectie aan met kleuren die perfect aansluiten bij de trends van het seizoen.

Een pak gemaakt uit onze 'House Fabrics' is verkrijgbaar tussen de 800,- en 1500,- euro.

Scabal

Stoffen voor een kostuum op maat van Scabal.

Om het dicht bij huis te houden werken we voor de fijnste stoffen met Scabal. Scabal is dé referentie van hoogwaardig stoffenhuis en is uit België. De meeste stoffen van Scabal worden geweven in Huddersfield, Engeland.

Scabal heeft een grote reeks aan collecties; van 'The Royal' collectie tot 'Prisma' en 'Crossover'.
Gemiddeld word er voor een 'Scabal maatpak' 1500,- a 2000,- euro uitgegeven. Uiteraard kan de prijs verder oplopen als je bijvoorbeeld kiest voor een stof geweven uit baby Alpaca Wol.

Ariston

Stoffen voor een kostuum op maat van Ariston.

Van België gaan we terug naar Italië, meer bepaald naar Napels, waar het hoofdkantoor van Ariston ligt.

Ariston is een Italiaanse weverij die een breed scala aan samenstellingen van stoffen heeft. Dit gaat van wol, mohair, zijde, kasjmier, katoen en linnen. Afhankelijk van de samenstelling van de stof zal uiteraard de prijs van het kostuum ook veranderen.

De prijs voor een 'Ariston maatpak' zal variëren van 1100,- tot 1900,- euro.

Carnet

Stoffen voor een kostuum op maat van Carnet

Carnet heeft een zeer uitgebreide reeks aan stoffencollecties. Van effen wevingen met veel stretch tot tweed stoffen.

De prijzen voor een 'Carnet maatpak' variëren van 1000,- tot 1500,- euro.

Holland & Sherry

Stoffen voor een kostuum op maat van Holland & Sherry

Om te eindigen gaan we terug naar Londen. Holland & Sherry is een stoffenhuis die in 1836 werd opgericht. Ze zijn hoofdzakelijk gespecialiseerd in wollen en zijden stoffen.
Holland & Sherry streeft er naar om de meest luxueuze stoffen, van de hoogste kwaliteit te leveren.

De prijzen van een 'Holland & Sherry maatpak' variëren tussen de 1500,- en 2000,- euro.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en de voordelen die maatkledij te bieden heeft?

Boek snel een afspraak via onze online agenda.

Tot snel!

Jens

< terug naar blogberichten